Logo koks

PAPILOU

Wit | Frankrijk | Gerard Bertrand | Cinsault, Pinot noir

Deze aromatische, sprankelende wijn van Cinsault en Pinot Noir is een ode aan de natuur en biodiversiteit in de wijngaarden. Lichtroze met een delicate mousse en frisfruitige tonen van aardbei, framboos en rode bessen.

NOTITIE VAN DE WIJNMAKER

Gérard Bertrand onthult de geschiedenis van de grote terroirs van Zuid-Frankrijk. De eerste schriftelijke vermelding van de Abdij van Saint Hilaire dateert uit 825. De abdij ligt in de buurt van Limoux en is beroemd omdat het de monniken huisvestte die het geheim van mousserende wijnen ontdekten.

NOTITIE VAN DE WIJNBOER

De druiven worden geoogst wanneer hun zuur-suikerbalans optimaal is. Het fruit wordt naar de wijnmakerij gebracht en direct geperst in een pneumatische persmachine. Naast de versterking van de frisheid en balans, is de dosering zeer nauwkeurig. De Pinot Noir-druiven worden niet gemacereerd om hun kleur te behouden. De most wordt overgebracht naar de vaten voor een alcoholische fermentatie, waarbij hetzelfde proces wordt gebruikt als voor stille wijn. Na de malolactische fermentatie in de vaten, wordt de wijn geblend en vervolgens overgebracht naar de vaten om gedurende 8 maanden te rijpen.

PROEFNOTITIES

Mooie zalmroze kleur met glinsterende reflecties. Een complex bouquet met langdurige aroma’s van rood fruit – aardbei en framboos – ondersteund door hints van geroosterd brood. Delicate bubbels en een buitengewone levendigheid in de mond, met een rijke, verleidelijke textuur.

ETEN EN WIJN COMBINATIES

Perfect geserveerd als aperitief bij 10°C, vergezeld van delicaat gerookte vis, zowel hartige als zoete of pittige gerechten, of zelfs met desserts van rood fruit.

ART DE VIVRE

Rosé | Frankrijk | Gerard Bertrand | Cinsault, Pinot Grenache, Cinsault, Syrah

NOTITIE VAN DE WIJNMAKER

Art de Vivre is een eerbetoon aan de mediterrane bakermat, de bewaarde natuur en haar kunstenaars. De unieke fles, gemaakt van natuurlijke klei, is een evocatie van de eerste amphora’s. Gemaakt van emblematische druivensoorten uit Zuid-Frankrijk, nodigt deze wijn uit om een wijngaard te vieren die tweeduizend jaar oud is, getuige van een beschaving en een levend erfgoed van zeldzame schoonheid.

NOTITIE VAN DE WIJNBOER

Percelen in perfecte gezondheid en met een goed bladerdek zijn oppervlakte worden zorgvuldig geselecteerd zodat de druiven de ideale rijpheid voor de druiven kunnen bereiken. ideale rijpheid voor de druiven te bereiken. De De druiven worden ’s nachts geoogst om ze tegen oxidatie te beschermen. oxidatie. De pneumatische persing is zeer zacht en alleen het vrijgekomen sap wordt geselecteerd. Alleen het vrije sap wordt geselecteerd en de persen worden weggegooid. Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd bij een temperatuur tussen 16 en 18°C om een goede aromatische intensiteit te verkrijgen. aromatische intensiteit. Na de gisting onthult het mengproces de complementariteit van de druivensoorten.

PROEFNOTITIE

Bleke, briljant roze kleur. In de neus heeft deze wijn aroma’s van rode bessen zwarte bes en aardbei, evenals bloemige bloemige tonen van roos en hints van grapefruit. grapefruit. In de mond is hij fris, heerlijk en heeft hij aromatische persistentie en een fijne balans. balans.

ETEN EN WIJN COMBINATIES

Geniet op 12-13°C als aperitief of bij voorgerechten met groenten en vis. groenten en vis. Deze wijn past ook goed bij mediterrane keuken en gegrild vlees.

LITORALE TOSCANE ROSATO

Rosé | Italië | Vall Delle Rose | Sangiovese

In 1996 kocht de Famiglia Cecchi de Val delle Rose-wijngaard in het kleine dorpje Poggio la Mozza, gelegen in het productieve hart van de Morellino di Scansano-appellatie. De familie Cecchi was een pionier in het Maremma-gebied en geloofde in het grote potentieel van dit wilde gebied op enkele kilometers van de Middellandse Zee. Val Delle Rose is nu de grootste wijnmakerij in de Morellino di Scansano-appellatie.

Ten tijde van de overname had Val Delle Rose 25 hectare aan wijngaarden. De interventie van de Cecchi was vergelijkbaar met een kleine landbouwrevolutie, aangezien de tot dan toe gebruikte landbouwtechnieken niet de partij-tot-partij consistentie verzekerden die nodig was voor de levensvatbaarheid van een serieuze wijnmakerij. Een studie van de bodem van het landgoed onthulde het enorme potentieel van dit terroir. De studie was zo veelbelovend dat de familie Cecchi besloot het areaal onder de wijnstokken uit te breiden tot ongeveer de huidige 100 hectare.

PROEFNOTITIE

Litorale Rosato wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke frisheid en variëteitstypiciteit (100% Sangiovese). Geschikt als aperitief of in combinatie met pasta, vegetarische gerechten of visgerechten met intense smaken.

TEELT

Alkalische zandsteenbodem, 150 meter boven zeeniveau, opbrengst van 7 ton per hectare en een dichtheid van 5000 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens het gespoorde cordonsysteem.

VINIFICATIE

De vinificatie is in witte stijl met lichte persing, de fermentatie duurt 16 dagen bij een temperatuur van 14-16°C.

VEROUDERING

Minimale veroudering van 2 maanden in de fles.

COLECCIÓN PRIVADA ROSÉ

Rosé | Spanje | Vegas | Tempranillo, Prieto Picudo

Rosé wijn van rode druiven van de Prieto Picudo-variëteit, geteeld in de provincie León en Tempranillo Variëteiten: 60% Prieto Picudo + 40% Tempranillo

BEREIDING

Deze wijn wordt gemaakt met de eerste most verkregen door bloeden (“saigner”). Vervolgens fermenteert het bij lage temperatuur om de intense en elegante aroma’s van witte vruchten, die kenmerkend zijn, te behouden.

PROEFNOTITIE

Mooie lichtroze kleur, zalmachtig, schoon en helder. Aroma’s van grote intensiteit, met nadruk op herinneringen aan rood fruit, zoals frambozen, wilde aardbeien en een achtergrond van witte vruchten. Het gehemelte is fris, breed, zeer aangenaam, fruitig en met een lange en plezierige afdronk.

AANBEVOLEN BIJ

Ideaal als aperitief in de late namiddag met goed gezelschap. Het combineert fantastisch met vis en zeevruchten, wit vlees, pasta’s en allerlei rijstgerechten.