Logo koks

ALTIJD IETS TE BELEVEN

KOKS bevindt zich aan de over van de Aa in de prachtige natuuromgeving tussen Gemert en Erp. Natuurlijk is hier altijd wel iets te beleven! Zo kun je dankzij de vele paden gaan voor een van de vele uitgebreide of beknopte fiets- en wandelroutes, je brengt een bezoekje aan een museum, of  je maakt er een compleet weekend van inclusief verblijf! Het Brabantse platteland in onze omgeving is rijk aan activiteiten en bezienswaardigheden.

HET BOERENBONDMUSEUM

Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen (met levende en zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900.

Gevestigd bij het geboortehuis van pater Van den Elsen, grondlegger van diverse Nederlandse coöperaties, ligt het Boerenbondsmuseum letterlijk op de geboortegrond van het coöperatieve gedachtengoed. In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd, ambachten getoond, boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger.

FIETS & WANDEL ROUTES

Een heerlijke wandeltocht door de omgeving, of gewoon lekker op de fiets? KOKS is een leuke uitvalsbasis om je route te starten, of om deze mee te nemen! Op Route.nl vind je meerdere fiets- en wandelroutes die door mensen uit de omgeving zijn samengesteld, super handig!

DE COXSE BOERDERIJ

Onze buurman, De Coxse Boerderij, heeft 2 groepsaccommodaties van 10 tot 100 personen: de ‘GRANDE’ en de ‘GEZELLIG’. De ideale uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een vrienden/familieweekend en team/personeelsuitjes.

Bij de ‘GRANDE’ is een speelveld van 3500 m2, omzoomd door struiken en bomen met veel mogelijkheden. Er zijn schommels, doeltjes en een basketbal- en volleybalveld. Ook heb je een eigen steiger bij het Riviertje en een eigen speelbos van 10.000 m2 op loopafstand!

De kleinere ‘GEZELLIG’ is de bovenverdieping van de boerderij met warme en gezellige inrichting. Vooral in het najaar is dit een heerlijk verblijf voor groepen. De accommodatie beschikt over een ruim privé terras en tuin met vuurschotel.

DE ESDONKSE SPIJKERKAPEL

In het gehucht Esdonk staat het ‘Esdonks Kapelleke”, welke is gewijd aan Maria Magdalena. In de volksmond wordt de kapel ook wel het “spijker kapelleke” genoemd.

De kapel is dagelijks te bezoeken. Het is een echte ontmoetingsplek voor mensen. Een veldkapel met een stil wonder in het open landschap. De kapel ligt aan diverse wandel en fietsroutes.

VVV LAND VAN DE PEEL

Hoe kom ik via de steegjes bij de kruiden- en de vlindertuinen? Waar kan ik mijn e-bike opladen? Wanneer kan ik wandelen over de gewelven van de kerk? Wat is er dit weekend allemaal te doen? Jouw bezoek aan Gemert-Bakel begint bij de VVV! Je vindt de VVV midden in het centrum van Gemert Vorstendom, in een historisch pandje aan het Ridderplein.

Bij de VVV kun je terecht voor al je vragen over Gemert, Bakel, Handel, Elsendorp, De Mortel, De Rips, Milheeze en omgeving. Hier word je geïnspireerd en enthousiast gemaakt. Of het nu gaat om ideeën voor uitstapjes, een plattegrond, (elektrische) fiets-, scooter- of rolstoelverhuur, tips voor een bijzonder winkeltje of een goede eetgelegenheid, onze goed ingevoerde vrijwilligers helpen je graag.

DORPSCAMPING GEMERT

Lekker kamperen in alle rust & vol in het groen? Met 25 standplaatsen vol in het groen ben je van harte welkom op Dorpscamping Gemert met een tent, camper of caravan. Alle faciliteiten zijn aanwezig om jouw kampeeravontuur er eentje te maken om nooit te vergeten. Van alle gemakken voorzien als afwasgelegenheden, wasmachine en luxe recreatieruimte.

NATUURGEBIED HET HURKSKE

Oorspronkelijk een heidegebied is Het Hurkske is de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een natuurgebied van 170 ha. Voorzien van meerdere wandelpaden is Het Hurkske een ideaal gebied om na of voor je lunch, diner of borrel bij KOKS even een flinke wandeling te maken. In het bos vind je het Rauwven. Dit is een prachtig ven met enigszins kalkrijk water. In het ven en de omgeving komen vele amfibieën- en plantensoorten voor. Op de oevers groeit het zeldzame moerashertshooi en op kale, zonbeschenen plekjes vind je misschien nog wel een hagedis! 

 

LET’S ROW

KOKS is gelegen aan de Aa, een prachtige route om te kunnen suppen. Even helemaal weg van alle hectiek sup je hier in alle rust over de rivier. Bij Let’s Row kun je gemakkelijk jouw opblaasbare sup huren.

Het leuke van suppen door het Brabantse land is dat je op plekken komt waar je normaal niet zo snel komt. Iets uitdagender dus. Het suppen van A naar B vergt vervoerstechnisch gezien iets meer voorbereiding, maar op en neer suppen kan natuurlijk ook. Hierin denkt Let’s Row graag met je mee!