
Ontdek hier onze zorgvuldig geselecteerde roséwijnen, elk met hun eigen verhaal. Lees meer over de passie van wijnboeren, proefnotities van de makers en wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Laat je inspireren en vind jouw perfecte rosé!
PAPILOU

Wit | Frankrijk | Gerard Bertrand | Cinsault, Pinot noir
Deze aromatische, sprankelende wijn van Cinsault en Pinot Noir is een ode aan de natuur en biodiversiteit in de wijngaarden. Lichtroze met een delicate mousse en frisfruitige tonen van aardbei, framboos en rode bessen.
NOTITIE VAN DE WIJNMAKER
Gérard Bertrand onthult de geschiedenis van de grote terroirs van Zuid-Frankrijk. De eerste schriftelijke vermelding van de Abdij van Saint Hilaire dateert uit 825. De abdij ligt in de buurt van Limoux en is beroemd omdat het de monniken huisvestte die het geheim van mousserende wijnen ontdekten.
NOTITIE VAN DE WIJNBOER
De druiven worden geoogst wanneer hun zuur-suikerbalans optimaal is. Het fruit wordt naar de wijnmakerij gebracht en direct geperst in een pneumatische persmachine. Naast de versterking van de frisheid en balans, is de dosering zeer nauwkeurig. De Pinot Noir-druiven worden niet gemacereerd om hun kleur te behouden. De most wordt overgebracht naar de vaten voor een alcoholische fermentatie, waarbij hetzelfde proces wordt gebruikt als voor stille wijn. Na de malolactische fermentatie in de vaten, wordt de wijn geblend en vervolgens overgebracht naar de vaten om gedurende 8 maanden te rijpen.
PROEFNOTITIES
Mooie zalmroze kleur met glinsterende reflecties. Een complex bouquet met langdurige aroma’s van rood fruit – aardbei en framboos – ondersteund door hints van geroosterd brood. Delicate bubbels en een buitengewone levendigheid in de mond, met een rijke, verleidelijke textuur.
ETEN EN WIJN COMBINATIES
Perfect geserveerd als aperitief bij 10°C, vergezeld van delicaat gerookte vis, zowel hartige als zoete of pittige gerechten, of zelfs met desserts van rood fruit.


ART DE VIVRE

Rosé | Frankrijk | Gerard Bertrand | Cinsault, Pinot Grenache, Cinsault, Syrah
NOTITIE VAN DE WIJNMAKER
Art de Vivre is een eerbetoon aan de mediterrane bakermat, de bewaarde natuur en haar kunstenaars. De unieke fles, gemaakt van natuurlijke klei, is een evocatie van de eerste amphora’s. Gemaakt van emblematische druivensoorten uit Zuid-Frankrijk, nodigt deze wijn uit om een wijngaard te vieren die tweeduizend jaar oud is, getuige van een beschaving en een levend erfgoed van zeldzame schoonheid.
NOTITIE VAN DE WIJNBOER
Percelen in perfecte gezondheid en met een goed bladerdek zijn oppervlakte worden zorgvuldig geselecteerd zodat de druiven de ideale rijpheid voor de druiven kunnen bereiken. ideale rijpheid voor de druiven te bereiken. De De druiven worden ’s nachts geoogst om ze tegen oxidatie te beschermen. oxidatie. De pneumatische persing is zeer zacht en alleen het vrijgekomen sap wordt geselecteerd. Alleen het vrije sap wordt geselecteerd en de persen worden weggegooid. Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd bij een temperatuur tussen 16 en 18°C om een goede aromatische intensiteit te verkrijgen. aromatische intensiteit. Na de gisting onthult het mengproces de complementariteit van de druivensoorten.
PROEFNOTITIE
Bleke, briljant roze kleur. In de neus heeft deze wijn aroma’s van rode bessen zwarte bes en aardbei, evenals bloemige bloemige tonen van roos en hints van grapefruit. grapefruit. In de mond is hij fris, heerlijk en heeft hij aromatische persistentie en een fijne balans. balans.
ETEN EN WIJN COMBINATIES
Geniet op 12-13°C als aperitief of bij voorgerechten met groenten en vis. groenten en vis. Deze wijn past ook goed bij mediterrane keuken en gegrild vlees.
LITORALE TOSCANE ROSATO

Rosé | Italië | Vall Delle Rose | Sangiovese
In 1996 kocht de Famiglia Cecchi de Val delle Rose-wijngaard in het kleine dorpje Poggio la Mozza, gelegen in het productieve hart van de Morellino di Scansano-appellatie. De familie Cecchi was een pionier in het Maremma-gebied en geloofde in het grote potentieel van dit wilde gebied op enkele kilometers van de Middellandse Zee. Val Delle Rose is nu de grootste wijnmakerij in de Morellino di Scansano-appellatie.
Ten tijde van de overname had Val Delle Rose 25 hectare aan wijngaarden. De interventie van de Cecchi was vergelijkbaar met een kleine landbouwrevolutie, aangezien de tot dan toe gebruikte landbouwtechnieken niet de partij-tot-partij consistentie verzekerden die nodig was voor de levensvatbaarheid van een serieuze wijnmakerij. Een studie van de bodem van het landgoed onthulde het enorme potentieel van dit terroir. De studie was zo veelbelovend dat de familie Cecchi besloot het areaal onder de wijnstokken uit te breiden tot ongeveer de huidige 100 hectare.
PROEFNOTITIE
Litorale Rosato wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke frisheid en variëteitstypiciteit (100% Sangiovese). Geschikt als aperitief of in combinatie met pasta, vegetarische gerechten of visgerechten met intense smaken.
TEELT
Alkalische zandsteenbodem, 150 meter boven zeeniveau, opbrengst van 7 ton per hectare en een dichtheid van 5000 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens het gespoorde cordonsysteem.
VINIFICATIE
De vinificatie is in witte stijl met lichte persing, de fermentatie duurt 16 dagen bij een temperatuur van 14-16°C.
VEROUDERING
Minimale veroudering van 2 maanden in de fles.


CHATEAU GASSIER

Rosé | Spanje | Vegas | Tempranillo, Prieto Picudo
Rosé wijn van rode druiven van de Prieto Picudo-variëteit, geteeld in de provincie León en Tempranillo Variëteiten: 60% Prieto Picudo + 40% Tempranillo
DRUIVENSOORTEN
Grenache, Cinsault, Syrah en Vermentino.
WIJNGAARD
Sinds 1982 creëert Maison Gassier cuvées met een ambachtelijke en creatieve benadering, geïnspireerd door het uitzonderlijke terroir van Sainte-Victoire. De wijngaard wordt bewerkt volgens biologische landbouwmethoden en met het grootste respect voor het milieu. Elke perceel wordt zorgvuldig bestudeerd om de teeltmethoden aan te passen aan de specifieke kenmerken van de wijnstokken. We combineren traditioneel vakmanschap met innovatie, waarbij alles wat we doen wordt gedreven door een voortdurende zoektocht naar balans en kwaliteit — van snoei tot oogst en vinificatie. Dit precieze werk in de wijngaarden stelt ons in staat om de authentieke expressie van onze klei- en kalksteengronden vast te leggen, samen met de unieke invloed van ons klimaat, om expressieve en levendige wijnen te produceren binnen de appellaties Côtes de Provence en Côtes de Provence Sainte-Victoire.
BODEMTYPE
Rode klei en kalksteen.
VINIFICATIE
De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze bij koele temperatuur geplukt kunnen worden en oxidatie tot een minimum wordt beperkt. Vervolgens worden ze direct, langzaam en voorzichtig geperst, waardoor het contact tussen schil en sap beperkt blijft en de frisheid en lichtheid van het fruit behouden blijven, zonder overmatige kleuring van het sap. Het sap wordt vervolgens op lage temperatuur bewaard om de frisse, delicate aroma’s te behouden, voordat de gisting begint.
PROEFNOTITIES
Bleke kleur met subtiele perzikachtige tinten. De neus opent met aroma’s van wijngaardperzik en peer, verfijnd ondersteund door een hint van citrus (mandarijn). In de mond is de wijn prachtig in balans, met een combinatie van volheid en rondheid. De frisse, levendige afdronk onthult tonen van nectarine, verse rode vruchten (bosaardbeien) en een elegante toets van yuzuschil.
SERVEERTEMPERATUUR
Serveren tussen 8 en 10°C.